DJ's 4 Party

Popquiz – Spannend en gezellig

Je wilt een popquiz geven? Wat is een popquiz nou precies? Een popquiz is iets anders dan een pupquiz. Tijdens een popquiz worden veel vragen over artiesten groepen gesteld, komen muziekfragmenten voorbij en wordt er bijvoorbeeld een foto- en video ronde georganiseerd.

Direct een offerte? Dat kan ook!

Heb je collega’s, familie of vrienden die veel over muziek weten? Dan is een avondje popquizen een echte aanrader. Wij testen jullie muzikale kennis op ieder niveau.

Waarom onze popquiz boeken?

Een popquiz boeken is hot, op het internet is het aanbod erorm. De popquiz van DJ’s 4 Party is uitdagend, snel en super spannend. Alle aanwezigen worden bij het event betrokken. Iedere ronde duurt maximaal 20 minuten zodat de aandacht maximaal wordt vastgehouden. De popquiz is een avondvullend event voor mensen die van muziek houden en graag hun kennis willen test. De popquiz kan worden gespeeld door collega’s, familie en of vrienden.

De popquiz

Onze pop quiz kan in meerdere rondes worden gespeeld. De popquiz is spannend, gezellig en heeft een wedstrijd element.

De popquiz bestaat uit vijf verschillende rondes van maximaal 20 muzikale vragen. De muziek prersentator laat muziek fragmenten horen maar ook een algemene vragen ronde is een  onderdeel van onze befaamde quiz. Iedere ronde heeft een tijdsduur van ongeveer 20 minuten. De aanwezigen worden opgedeeld in teams van maximaal 10 teams. Ieder team wijst een team captain aan, deze is de woordvoerder van het betreffende team. Wanneer een team een antwoord weet maakt hij gebruik van het drukknopsysteem. De popquiz kan vanaf 20 personen tot 75 personen worden gespeeld.

De popquiz is als avondvullend of losstaand event te boeken

Ja! Ik ontvang graag een offerte voor een popquiz

De popquiz in 5 ronden

Ronde 1 “Raad de artiest en de titel”

De muziek presentator laat muzikale fragmenten horen uit 5 decennia popmuziek. De fragmenten duren maximaal 15 seconden. Wanneer een team de titel en of de uitvoerende artiest weet dan drukt het team op de knop.

Ronde 2 Snipper hit  “Titel & artiest raden”

Ronde 2 is eigenlijk hetzelfde als ronde 1. Alleen in deze ronde duren de muziekfragment geen 15 maar maximaal 1 seconde. De snipper hit ronde vraagt om uiterste concentratie en om vervolgens heel snel op de knop te drukken. Het team dat het snelst heeft gedrukt mag het antwoord geven. Is het antwoord fout dan kunnen de andere teams nog een poging wagen

Ronde 3 “Zet een nummer op de afspeel snelheid”

Zet het muzikale fragment dat je hoort in 30 seconde op de juiste snelheid. Door hoger of lager te roepen zal de presentator ingaan op dit verzoek en zet net nummer op het gewenste niveau. Gedurende deze ronde maken we geen ronde van het drukknop systeem. Ieder team krijgt fragmenten toegewezen. De moeilijkheidsgraad wordt steeds hoger naar mate deze ronde loopt.

Ronde 4 “Google translate ronde”

In de 4e ronde laten we geen muziek horen. Wel dient ieder team zo snel mogelijk te drukken, wanneer zij het antwoord weten. Van 20 bekende engelstalige nummers hebben wij de tekst door de google translator laten vertalen. Vaak zijn de teksten komisch, hakkelend en heel ‘plat’ vertaald door google. Daarom is deze ronde heel komisch en leuk om te doen. Mocht een team het antwoord weten dan is het een kwestie van zo snel mogelijk drukken.

Ronde 5 “Zing mee met een bekend nummer”

In de 5e ronde draait de muziek presentator een bekende meezinger. Zodra het nummer wordt stopgezet dient het team dat het snelst heeft gedrukt minimaal 2 zinnen voluit mee te zingen. Onze ervaring dat de aanwezigen in een opperste stemming komen om vervolgens los te gaan in de after party.

Wat is de hoofdprijs?

Voor het winnende team hebben wij een echte muzikale prijs in petto. Ons advies is om de mobiele telefoons gereed te houden, want deze prijs zorgt voor hilarische beelden. Daarnaast kan de organisatie van deze spannende popquiz ook nog één of meerdere prijzen beschikbaar stellen.

De after party kan beginnen…

De rondes zijn gespeeld, de punten van ieder team worden berekend. Het is tijd voor de after party. De muziek is swingend, dansbaar en heeft een hoog feest gehalte. Stilstaan is onmogelijk, zeker wanneer de dj de beste nummers in een vlotte muziek mix laat horen. Natuurlijk is een bepaald thema bespreekbaar en zijn verzoekjes van de gasten welkom.

Samenvatting pop quiz

 • Avondvullend event of als onderdeel van een bestaand feest
 • Muzikale test voor alle aanwezigen
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Het niveau van de vragen is niet al te moeilijk
 • Geschikt voor gezelschappen vanaf 25 tot 75 personen
 • Popquiz op maat is mogelijk
 • Inclusief geluidsset, lichtshow en een muziek presentator
 • Inclusief een wedstrijdelement
 • Mobiele telefoons mogen niet gebruikt worden
 • Door gebruik te maken van het drukknop systeem, geen discussies mogelijk
 • De winnende teams worden beloond met een ludieke prijs
 • Na popquiz wordt er een afterparty georganiseerd

Ja! Ik ontvang graag een offerte voor een popquiz