DJ's 4 PartyVerlichte dansvloer – Wel of geen publiekstrekker?

Verlichte dansvloer in Houten

Een verlichte LED dansvloer is al jaren dé publieksmagneet op de meest uiteenlopende feesten of events. Althans dat wordt altijd beweerd, maar is dat ook echt zo?  Is een verlichte dansvloer werkelijk een waardevolle toevoeging? Hieronder gaan we hier dieper op in.

Trekt een verlichte discovloer meer publiek aan?

Je hebt vast wel eens een feest meegemaakt waar een verlichte dansvloer is geplaatst. Ongeveer vijf jaar geleden was een disco vloer nog ontzettend exclusief en vernieuwend. Maar anno 2018 zie je een verlichte dansvloer steeds vaker op themafeesten en bruiloften terugkeren. De vraag is of er door het toevoegen van een verlichte dansvloer meer mensen gaan dansen.

Er zijn mensen die juist wegblijven van de dansvloer omdat ze bang zijn deze te beschadigen. Of klanten die bang zijn dat het publiek zal struikelen wanneer zij de disco vloer betreden. Maar de hoogte is slechts 3,5 centimenter. Daarnaast is een verlichte dansvloer voorzien van een kunststof toplaag, dus springen en hossen leveren geen beschadigingen op. Zelfs het morsen van drankjes heeft geen gevolgen voor de technische staat van de verlichte dansvloer.

Dus toch een verlichte LED dansvloer huren op je feest?

Absoluut! Onze ervaring is dat het publiek juist sneller de weg naar de verlichte LED dansvloer weet te vinden. Wij noemen de LED dansvloer niet voor niets dé publieksmagneet van ieder feest of event. Het is de emotie die het bij de mensen losmaakt wanneer een feest is voorzien van echte disco vloer. Ze krijgen direct dat typische saturday night fever gevoel in hun lijf. Natuurlijk is de juiste muziekkeuze van de geboekte DJ bepalend voor de sfeer, maar het oog wil natuurlijk ook wat.

Welke verlichte LED dansvloeren zijn op de markt te huren

De techniek wordt steeds beter. En de dansvloeren steeds dunner. De allernieuwste dansvloeren kunnen zelfs worden voorzien van logo’s of teksten. In de loop der jaren zijn er veel verschillende vloeren bijgekomen. Hieronder geven wij een overzicht van de populairste LED dansvloeren.

1) Patronen verlichte LED dansvloer

De patronen LED dansvloeren zijn slechts een paar centimeters dik. Desondanks is de afstraalhoek van de LED’s prachtig en groots te noemen dankzij een nieuwe generatie “super bright” SMD LED’s. Dus geen stipjes verlichte dansvloer. De toplaag van de tegels is mat wit waardoor er een schone en strak verlichte dansvloer ontstaat. De patronen LED dansvloer is zeer geschikt voor bruiloften, verjaardagen en themafeesten omdat ze budgettair haalbaar zijn. Deze dansvloeren zijn absoluut veilig voor elke locatie dankzij de rubberen voetjes aan de onderkant van de delen. De gebruikte verlichting geeft een krachtige heldere lichtopbrengst. Op iedere vierkante meter branden vierentwintig lichtpunten in maximaal vier kleuren. Deze verlichte dansvloer wordt door een voorgeprogrammeerd stuurkastje bediend. Hierdoor ontstaat een sfeervolle lichtopbrengt.

2) Verlichte pixel dansvloer (25 pixels per m2)

De 25 Pixel LED dansvloer is ontstaan door de sterk gestegen vraag naar betaalbare maar kwalitatieve disco dansvloeren. De abosolute resolutie is veel lager dan die van zijn grote broer, de Pixel LED 64 vloer. Maar door de enorme lichtopbrengst en de schitterende visuals is dit een prima alternatief. De gebruikte LED’s hebben een afstraalhoek van 140 graden, hierdoor wordt er een felle volle cirkel weergegeven. De tegels zijn slechts 3,8 centimerter dik en kunnen vlak aan vlak worden geplaatst waardoor er een prachtige “schitterende” dansvloer ontstaat. Ook kan er een schuine opstaprand om de dansvloer worden geplaatst, hierdoor wordt het struikel gevaal nihil.

3) LED verlichte dansvloer (vlak)

De onvervalste seventies disco vloer in een modern jasje. Met meer dan 720 leds per vierkante meter geven deze dansvloeren een sfeervol helder licht. Door RGB-sturing kan per vlak iedere gewenste kleur worden geshowt. Schitterende visuals en prachtige kleuren zijn in een handomdraai te realiseren. Door een nuance van verschillende kleuren ontstaat er een echt “disco” gevoel.

Er zijn (niet schrikken!!) 16 miljoen kleurencombinaties mogelijk. De hoofdkleuren zijn rood, groen en blauw. De vlakke LED dansvloer is één van de meest geboekte dansvloeren van Nederland en werkelijk een lust voor het oog.

4) Verlichte pixel dansvloer (64 pixels per m2)

De 64 pixel LED verlichte dansvloer heeft 64 “full color” LED punten per vierkante meter. Deze verlichte dansvloer is daarmee het grotere broertje van de 25 Pixel LED dansvloer. Deze dansvloeren worden geleverd met een geavanceerd stuurkastje. Hierdoor ontstaan de mooiste visuals. Ook teksten (ideaal voor bruidsparen) en logo’s van bedrijven wordt perfect geprojecteerd op deze dansvloer. Ook kun je de 64 pixel LED verlichte dansvloer als wand inzetten of als exclusieve dj booth.

5) Verlichte pixel dansvloer (100 pixels per m2)

Verlichte LED dansvloer De 100 pixel verlichte dansvloer is werkelijk een lust voor het oog. Volgens ons hét parade paardje onder de verlichte dansvloeren. Met talrijke verschillende kleuren, visuals en patronen. Een opstaphoogte van maar 3.5cm en zelfs de mogelijkheid tot een eigen programma met naam en/of logo! Ook een schuine opstaprand kan rondom de dansvloer uit veiligheids overwegingen worden geplaatst. Maar dit is niet noodzakelijk. De 100 pixel verlichte LED dansvloer bevat 64 voorgeprogrammeerde programma’s. Werkelijk de meest spectaculaire patronen worden getoond.

Dansvloer huren?

DJ’s 4 Party beschikt over 80 vierkante meter van de 100 pixels LED dansvloer. Deze kan alleen in combinatie met een complete drive-in show worden geboekt. Nieuwsgierig geworden naar onze moderne LED verlichte dansvloer?

Vraag dan vandaag nog om meer informatie of om een vrijblijvende offerte.