DJ's 4 Party5 redenen om een professionele bruiloft DJ te boeken

Feesten en partijen

Bruiloft DJ boeken? Ligt de organisatie van een supertof huwelijksfeest in jouw handen? Muziek is een belangrijk ingrediënt om je feest te laten slagen. Om ervoor te zorgen dat de muzikale invulling goed verloopt, kun je een bruiloft DJ boeken. Hieronder lees je waarom het een goed plan is om een professionele DJ bruiloft in te huren voor jouw feest. Wie weet doe je nog waardevolle inspiraties op en wordt jouw huwelijksfeest een echte knaller!

Inhoud van dit artikel

 1. Professionele bruiloft DJ boeken of een hobby DJ
 2. Kies een bruiloft DJ die bij je past
 3. Veel aanbiedingen bruiloft DJ’s
 4. De zoektocht naar een bruiloft DJ kan beginnen
 5. Maak duidelijke afspraken met de DJ bruiloft
 6. Informeer vooraf naar de inhuur prijzen
 7. Back-up DJ
 8. De muziek is bepalend
 9. Geef je muzikale wensen door aan de bruiloft DJ
 10. DJ of toch een band
 11. Ruimte voor verzoeknummers
 12. Kies eventueel een bepaald thema
 13. De inzetbaarheid van een drive-in DJ
 14. Goedkope drive-in inhuren
 15. De muzikale opbouw van een drive-in DJ
 16. Geen 538 deejays
 17. De lichtshow op je feest
 18. Combinatie DJ en een live artiest
 19. Geniet van je eigen feest

Een professionele bruiloft DJ inhuren of toch een hobby DJ

Dj voor een feest

Net als bij verschillende feesten met verschillende soorten muziek, zijn er ook verschillende soorten bruiloft DJ´s. Iedere DJ heeft weer een eigen stijl, genre en natuurlijk andere ervaringen. Hoe lang een DJ bruiloft al in zijn of haar vak werkzaam is, kan invloed hebben op de uitvoering en de prijs die je voor hem of haar betaald.

Ga dus eerst bij jezelf na of je voor een hobby DJ of voor een professional gaat. Verschillende bruiloft DJ´s zorgen dus voor verschillende invullingen, wat per feest een bepalende factor kan spelen. Ieder feest behoeft namelijk een andere aanpak en een DJ kan dan net dat beetje ondersteuning bieden die je dan nodig hebt (denk bijvoorbeeld aan rolverdeling bij een bruiloft). Hieronder vind je alvast een aantal inspiraties voor welke soorten feesten je een drive-in show zou kunnen inhuren.

Kies bewust voor een bruiloft DJ die bij je past

Buiten de bovenstaande impressies zijn DJ’s voor alle feestelijke doeleinden inzetbaar, de mogelijkheden zijn oneindig. Een DJ zal er ongeacht genre, stijl of niveau altijd voor zorgen dat jouw feest slaagt, zonder dat jij over de muziek in hoeft te zitten. Een ding is zeker, als je een gezellige, muzikale en verzorgde avond wilt organiseren, is een DJ inhuren een slimme zet!

Bruiloft DJ huren?… De zoektocht

Sinds de komst van het internet is het zoeken naar een bruiloft DJ voor jullie feest een stuk makkelijker geworden. Maar veel aanbod betekent ook keuze stress. Veel DJ’s  hebben een eigen website of staan op een platform waar je een groot aanbod DJ’s  kunt vinden. Zoek tussen dit aanbod naar DJ’s die jullie aanspreken en ga op zoek naar video’s en recensies over de DJ. Dit zou jullie een goed beeld moeten geven.

Afspraken maken met de DJ

Na een avondje zoeken op internet hebben jullie de DJ gevonden die jullie aanspreekt. Nadat de offerte is goedgekeurd kun je natuurlijk aan deze DJ vragen om een keer een ander optreden van hem te komen bekijken. Maak in het vervolg traject duidelijke afspraken over de muziek die jullie graag willen horen en geef ook aan welke muziekgenres niet gepast zijn.

Duidelijke (prijs) afspraken

Bruiloft DJ boeken? Check vervolgens de volgende punten om misverstanden te voorkomen:

 • Wat is de speeltijd? (aantal uren)
 • Neemt de DJ ook een lichtshow mee?
 • Hoelang heeft de DJ nodig met opbouwen?
 • Worden de reiskosten ook doorbelast?
 • Wat is de totale prijs?
 • Wat kost een extra uur draaien?

Maak van tevoren duidelijke afspraken over bovenstaande punten. Vaak wordt er gewerkt met een all-inclusive prijs waarbij je van tevoren een vast bedrag afspreekt voor alles. TIP! Houd rekening met eventuele stukjes en speeches tijdens het huwelijksfeest.

foto van een bruiloft

 

De DJ is niet de enige partij waar je afspraken mee moet maken. Als je het feest op een externe locatie geeft zorg dan dat je afspraken maakt over de volgende punten:

 • Hoe krijgt de dj de apparatuur op de plek?
 • Wanneer kan de DJ beginnen met opbouwen?
 • Geldt er een geluidslimiet?

Back-up DJ

Alles is tot in de puntjes geregeld. Jullie feest gaat morgen beginnen. Dan gaat vervolgens je telefoon. De geboekte DJ heeft slecht nieuws; hij is ziek. Helaas heeft hij geen reserve DJ achter de hand. Wat nu? Het lijkt misschien overdreven maar het komt regelmatig voor dat DJ’s feesten annuleren of gewoon niet komen opdagen. Ons advies luidt: wanneer je een DJ boekt, informeer dan altijd of hij een back-up DJ achter de hand heeft. Als je een DJ bij een groot verhuurbedrijf hebt geboekt dan zijn dit soort zaken vaak goed geregeld.

Natuurlijk zijn alle bovenstaande afspraken vastgelegd in een boekingsformulier. Ga niet in zee met verhuurbedrijven die zonder

De muziek is bepalend

Welk feest je ook organiseert, ze hebben allemaal iets met elkaar gemeen; namelijk muziek. Muziek is bepalend voor de sfeer van je feest en kan mooi aansluiten op (eventuele) thema’s. Hierdoor zullen jouw gasten zich optimaal vermaken en zullen er geen ongemakkelijke stiltes vallen. Een professionele DJ mixt de mooiste nummers perfect aan elkaar en zal ervoor zorgen dat iedereen een onvergetelijke avond heeft.

Foto bruidspaar Iwan en Natasja

 

Welke muziek slaat aan op je feest?

Overleg van te voren met je partner welke muziek jij en je partner willen hebben. Heel belangrijk, houd ook rekening met de muzieksmaak van de gasten. Wanneer jullie een DJ willen inhuren dan heeft de geboekte DJ gelukkig alle muziekstijlen bij zich. Mocht een bepaalde formule niet aanslaan dan is het heel gemakkelijk voor een DJ om te switchen.

Bruiloft DJ boeken of toch een band

Een professionele DJ heeft alle soorten muziek bij zich. Het kost hem weinig moeite om van muziekgenre te wisselen waar het feest hierom vraagt. Daarnaast draait een DJ nonstop door en een band last pauzes in. Natuurlijk is een DJ inhuren financieel ook aantrekkelijker dan een band. Last but not least, wanneer je een feest organiseert in een kleine ruimte dan is een band al gauw te nadrukkelijk aanwezig qua volumen.

Ruimte voor verzoeknummers

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je staat lekker te dansen op een feest en opeens herinner je een speciaal nummer. Vervolgens vraag je dit nummer aan bij de DJ. Een professionele DJ heeft alle (bekende) nummers bij zicht en draai dit speciale nummer graag voor je. Mocht hij het nummer niet in zijn bestand hebben dan is het voor ook mogelijk om online voor je te kijken.

Dit is een foto van een bruidspaar

Kies een thema dat bij je past

Een bruiloft DJ inhuren voor jouw huwelijksfeest? Dan moet de muziek hier natuurlijk op aansluiten! Laat de DJ tijdig weten welk thema je hebt gekozen, dan kan hij zich hier vervolgens op voorbereiden. Of het nu gaat om Goed Foute muziek, of een 80’s & 90’s avond, dat maak niets uit. Natuurlijk is een mix van meerdere muziekstromingen ook mogelijk, in dat geval  kies je voor allround muziekkeuze.

Goedkope bruiloft DJ boeken voor een feest?

Om de kosten van de DJ in de hand te houden is de inhuurprijs voor het huren van een DJ ook belangrijk. Een bekende DJ hanteert natuurlijk een prijs dan een een hobby DJ.  De inhuurprijzen van een DJ zijn vaak inclusief professioneel geluid, sfeervol licht en een mooie DJ booth. Ook is het mogelijk om een complete drive in show te huren. Wanneer er een lichtshow en een geluidsinstallatie op de feestlocatie is dan is een bruiloft DJ boeken al voldoende. Maar let goed op de kwaliteit van de apparatuur op een locatie, want hier zit nog al verschil in.

Langzame muzikale opbouw

Op ieder feest zullen de gasten bij binnenkomst eerst met elkaar willen praten. Het zou vreemd zijn wanneer bruiloft DJ al direct met een polonaise begint. Tijdens de eerste 60-90 minuten begint de DJ met achtergrondmuziek, niet te rustig, maar wel alvast een beetje prikkelend. Het is wel de bedoeling dat de feest sfeer er langzaam in komt. Vervolgens zal de muziekkeuze meer richting dans- en feestmuziek vloeien en wordt het volume omhoog geschroefd. De echte finale wordt natuurlijk bewaard voor de laatste 40-60 minuten.

Geen 538 DJ’s

Jij (je partner) en de gasten bepalen samen met de muziekkeuze de sfeer tijdens het feest. Professionele DJ’s stellen zicht op de achtergrond op. Het mag dus geen one-man-DJ-show worden. Af en toe wat interacties met het publiek is oké, maar uiteindelijk weet een goede DJ dat zijn muziekkeuze het feest kan maken of kraken.

Dit is een foto van een bruidspaar

Sfeervolle lichtshow

Naast een goede bruiloft DJ boeken en de muziekkeuze draagt een mooie lichtshow ook bij aan een onvergetelijk feest. Er zijn natuurlijk wel wat verschillen. Want op een intiem familie feest zijn een aantal LEDspots en lichteffecten al ruimschoots voldoende om goede sfeer te creëren. Terwijl de lichtshow op een bedrijfsfeest wel wat uitgebreider mag zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan een verlichte dansvloer of een spectaculaire lasershow.

Bruiloft DJ boeken met saxofonist, zanger, zangeres

Steeds vaker zie je op feesten dat het bruidspaar naast een DJ ook één of meerdere live artiesten heeft geboekt. Een DJ inhuren met een optreden van een artiest blijkt zeer goed te werken. Omdat de leeftijden op feesten variëren is vaak ook behoefte aan verschillende soorten van entertainment. De ene persoon heeft meer met live muziek en een ander persoon vind een DJ optreden aantrekkelijker. Zo ontstaat er enorme diversiteit aan muziekstijlen.

Mocht het om een bruiloft gaan dan is een DJ meer geschikt voor het avondfeest en een zangeres verzorgt de muzikale omlijsting tijdens het diner. Maar een combinatie van een DJ en saxofonist optreden is ook prima in te zetten tijdens een huwelijksfeest.

Vrouwelijke dj Sonja

Zo! Ook een bruiloft DJ is nu echt geregeld en vastgelegd. Je bent er helemaal klaar voor! Het is tijd om nu echt te geniet van jullie huwelijksfeest en het optreden van de DJ. Tijd voor een swingende party!

Een top bruiloft DJ boeken= Benieuwd naar onze mogelijkheden voor het inhuren van een DJ? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur ontvang je een reactie van ons.

[Meer over DJ’s 4 Party op je bruiloft]

Bekijk ook deze video! https://www.youtube.com/watch?v=L3C0vc4Upg0&t=23s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.