DJ's 4 Party8 tips om de juiste bruiloft dj te boeken

Foto's Debby en Thijs

Dak eraf, voeten van de vloer, alle heupen los: je bent eruit, jullie gaan een bruiloft DJ huren. Met hoofdletter D. Die ene DJ die de avond totaal op zijn kop zet en jullie vrienden en familie laat dansen alsof morgen niet bestaat.

Bruidspaar Debby en Thijs1.    Warm de zaal op.

Bruiloft DJ huren? Niets zo ingewikkeld als je koffiekopje aan de ober geven en direct alles moeten geven op de knallende klanken van het openingsnummer van de bruiloft DJ. Tenzij je gezegend bent met familie en vrienden die elke gelegenheid aangrijpen om te swingen, gun je gasten een overgang tussen diner en feest. Begin met achtergrondmuziek. Een half uur tot een uur is perfect. Dan zijn je gasten klaar voor jullie swingende bruiloft muziek en kan de echte party van start.

2.    Spreek met de locatie over decibellen.

Ga je een bruiloft DJ huren? Een DJ maakt geluid. En hoe graag de locatiemanager het op de avond zelf ook zou willen, de bass kan voor overlast zorgen. Dus voorkom discussies op de avond zelf en bespreek eventuele beperkingen van tevoren. Een rustige bruiloft drive-in show produceert typisch 90 tot 95 dB, gemiddeld zit een drive-in show tussen 95-100 dB en het volume van een harde drive-in show kan oplopen tot 110 dB.

Exclusieve dj shows3.    Huur een goede lichtset.

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het huren van een goede lichtset kan de impact van de drive-in show enorm vergroten. Als je nog een paar honderd euro te besteden hebt, zijn een paar movingheads op trusspaaltjes echt een topinvestering.

4.    Zorg dat de rider wordt opgevolgd.

In een rider vind je de (technische) benodigdheden van de DJ. Die worden helaas nog weleens vergeten, met lastminute stress tot gevolg. Zorg daarom dat je goed zit en leg de rider als checklist voor aan jullie locatie. Cruciaal: voldoende (kracht)stroom, kunnen laden en lossen, podiumafmetingen als je een grote band boekt, en als jullie buiten gaan feesten: apparatuur mag niet nat worden.

5.    Bruiloft DJ huren + een zangeres, saxofonist of percussionist.

Misschien vind je alleen een bruiloft dj een beetje saai. Wat absoluut niet een definitie is. Maar huur voor de afwisseling ook een zangeres, saxofonist of percussionist. Een DJ kan de zaal het beste opwarmen, en de sfeer die de live artiest heeft gecreëerd vasthouden tijdens de pauze. Sterker nog: die sfeer opbouwen. Zo blijft je feest pieken.

6.    Huur apparatuur bij de DJ.

Als je een DJ en een live artiest inhuurt is het zonde van je budget als je twee verhuurbedrijven laat aanrukken voor de apparatuur. Wanneer je een DJ boekt is het goedkoper om de live artiest mee te laten spelen op zijn apparatuur. Normaal gesproken berekend het DJ verhuurbedrijf hier geen extra kosten voor. Dat scheelt een hoop in de portemonee.

7.    Laat de DJ en de live artiest afstemmen.

Zorg dat de live artiest en de bruiloft DJ afstemmen welke nummers de live artiest speelt (ook wel: de “setlist” van de band). Zo voorkom je dat de DJ “Walking on sunshine” uit de speakers laat schallen tijdens zijn optreden en dat de live artiest beteuterd staat te kijken omdat ze daarmee de tweede set wilden openen. Voor de DJ is het belangrijk om te weten met welk nummer de live artiesteindigt. Dan kan hij de muziek meteen overpakken met die smashing plaat die jullie wilden horen. Soms loopt het optreden van de live artiest uit. Overleg van tevoren met de live artiest of jullie dit alleen maar leuk vinden, of dat de eindtijd voor jullie vaststaat (want de DJ moet ook aan bod komen).

8.   Bekijk de setlist van de live artiest.

Setlist is slang voor “repertoire”: wat spelen ze? Twee redenen om dit van tevoren te willen weten: misschien zit er wel een perfect openingsnummer tussen. Hoe leuk als live artiest jullie dans live begeleidt? Daarnaast is het zonde als je tijdens dat superromantische slow nummer net met jurk en al op de wc zit. Vaak hebben live artiesten hun setlist op het podium liggen. Door hier af en toe op te spieken kun je alles zelf timen.

Link

Bruiloft DJ huren? Tot zover onze mening. Een topavond gegarandeerd. Wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen? Vraag dan direct om een vrijblijvende offerte voor zowel een bruiloft DJ als een live artiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.