DJ's 4 Party8 redenen waarom je beter geen goedkope bruiloft DJ kunt boeken

hobby dj

Goedkope bruiloft DJ huren? Wat de meeste paren die een bruiloft plannen niet weten, is dat het besparen van geld door een goedkope DJ te boeken voor je huwelijk, gepaard gaat met een hoog prijskaartje. Voordat jullie een beslissing nemen waar je spijt van krijgt, zijn hier enkele redenen die jullie moet weten.

#1 Goedkope bruiloft DJ boeken is een groot risico

Grote kans dat een goedkope bruiloft DJ niet meer actief is wanneer jullie huwelijksfeest op het punt staat om te beginnen. Veel goedkope bruiloft DJ´s kunnen door hun lage inhuurprijzen hun hobby niet meer dan een paar maanden financièren.  Regelmatig ontvangen wij oproepen van koppels die een goedkope bruiloft DJ via een ´vriend van een vriend` hadden geboekt. Maar vlak voor hun bruiloft annuleerde de DJ deze boeking. Nemen jullie dit risico om vlak voor het huwelijksfeest zonder een DJ te beginnen.

#2 Hobby DJ´s investeren minder voorbereiding in jullie bruiloft

De hobby DJ doet het “voor de lol”, en als er iets misgaat, is dat geen probleem. Een professionele trouwfeest DJ riskeert echter zijn hele reputatie en levensonderhoud bij elke DJ opdracht. Een slechte beoordeling kan zijn bedrijf vernietigen. Zien jullie liever een DJ die serieus bezig is met zijn vak of iemand het doet voor de hobby?

#3 Een bruiloft is een moeilijk feest die vraagt om een top DJ

Het gaat om meer dan alleen nummers draaien. Jullie trouw DJ is verantwoordelijk voor het entertainen van alle gasten. Of nu gaat om ooms en tantes die van 70’s en 80’s houden of van een vriend die happy hardcore houd. Zelfs een ervaren club DJ zal moeite hebben om het iedereen naar de zin te maken. 

#4 Een ervaren DJ kan het publiek lezen en houdt de snelheid erin

Een bruiloft DJ moet de juiste nummers draaien en op het juiste moment in starten om de gasten te laten dansen. Vaak verandert de stemming en de DJ dient hier vakkundig op in te spelen. Het mixen van het ene nummer naar het andere nummer dient onopgemerkt te verlopen, zodat er geen ongemakkelijke ritmes ontstaan waardoor de gasten geïrriteerd raken en de dansvloer verlaten. De DJ moet de juiste nummers op het juiste moment draaien en in de juiste volgorde om te blijven dansen. Vaak verandert de stemming en moet de DJ het programma wijzigen om de gasten op de dansvloer te houden.  Zijn jullie bereid om de juiste feeststemming op te offeren door het boeken van een goedkope DJ?

#5 Verzoekjes? Ja natuurlijk! Maar wees kritisch.

Veel bruidsparen denken dat wanneer ze een goedkope bruiloft DJ een lijst met verzoekjes geven hiermee een top feest weten te creëren. Zo werkt het niet. Ook verzoeknummers dienen op het juiste moment worden in gestart. Timing en gevoel van een DJ zijn hier heel belangrijk. Een bruid houdt van nederlandstalige muziek maar de gasten zijn meer van de latin hits. Hoe gaat een bruiloft DJ hiermee om? Draait hij in dienst van het huwelijksfeest of vind hij de persoonlijke wensen van de bruid belangrijker? Een ervaren DJ bruiloft vind hier de juiste oplossing.

Goedkope bruiloft DJ


#6 Een hobby DJ heeft niet de ervaring om verzoekjes mee te nemen

Een amateur DJ heeft niet de ervaring om jullie unieke verzoekjes op te nemen in zijn playlist en daarnaast ook weet hoe de gasten op de dansvloer te houden. Want je kunt jullie gasten niet laten dansen op nummers die zij niet leuk vinden. Jullie DJ draait alleen de verzoekjes die bij iedereen aanslaan. Een goedkope bruilloft DJ kan de liedjes spelen die jullie vragen, maar mist de ervaring die nodig is om het te laten werken. Wil je dat de dansvloer de hele avond gevuld?

 7# Een ervaren bruiloft heeft altijd back-up apparatuur achter de hand

Een amateur DJ heeft onvoldoende of geen back-up apparatuur, wat betekent dat als iets faalt je geen muziek hebt op jullie bruiloft. Een volledig functioneel back-up systeem is essentieel om ervoor te zorgen dat jullie ten alle tijden muziek op jullie bruiloft hebben. De meeste amateur-DJ’s hebben geen back-up plan als een luidspreker faalt of een laptop vastloopt. Wij werden aan het eind van een bruiloft benaderd door een DJ die vroeg of hij “onze luidsprekers mocht lenen” omdat de zijne kapot waren. Zijn jullie bereid om een goedkope bruiloft DJ te boeken zonder een back-up op jullie huwelijksfeest?

8# Goedkope bruiloft DJ’s die weinig investeren in professionele apparatuur

Een stereo installatie dat geweldig klinkt in de huiskamer is zeker niet geschikt op feesten als bruiloften. Geloof het of niet; er zijn DJ’s die hun “slaapkamer”set meenemen tijdens een DJ opdracht. Investeer daarom in een bruiloft DJ die met professionele geluidsset werkt. Een goede geluidsset klinkt goed op elk volume, daarnaast dienen de gasten ook met elkaar te kunnen communiceren.

Jullie trouwen maar één keer. Ga daarom voor een professionele bruiloft DJ!

[Meer over DJ’s 4 Party op je bruiloft]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.