DJ's 4 Party

Wat is een allround DJ?

Wat is een allround DJ?

Wanneer je op het internet op zoek gaat naar een DJ dan ben je ongetwijfeld de term “allround DJ” tegengekomen. Misschien vraag je je af, wat is een allround DJ? Hier komt de definitie:

Een allround DJ is een persoon die op verschillende soorten feesten kan worden ingezet. Hij of zij is van alle muziekgenres op de hoogte.

Allround feesten

Een allround DJ kun je dus boeken voor feesten waar de (meeste) muziekgenres voorbij komen. Enkele voorbeelden:

 • 80’s & 90’s hits
 • Top 40
 • Latin
 • (Happy) hardcore
 • Reggaeton
 • Hardstyle
 • NL-talige muziek

Op feesten als bruiloften, verjaardagen en bedrijfsfeesten is de inzetbaarheid van een allround DJ zeker aan te bevelen. Op dit soort feesten zijn vaak verschillende leeftijdsgroepen vertegenwoordigd, waardoor de wens naar verschillende muzieksoorten ook wordt gewaardeerd.

Allround dj voor bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen

Goede allround DJ

Wat is de definitie van een goede allround DJ? Het antwoord hierop is niet zo ingewikkeld. Een top allround DJ draait in de “geest” van een feest. Hij weet zich uitstekend aan te passen aan zijn publiek. Vraagt het publiek eightees hits dan weet hij door ervaring binnen enkele seconden een blok met de echte klassiekers uit te zoeken. Komt er iemand bij hem met de vraag of hij “Hazes” wil draaien dan is deze DJ in staat om vier of vijf hollandse knallers erachter aan te mixen.

De zoektocht op het internet

Hoe vind je nu de beste allround DJ voor jouw feest? Luisteren naar je innerlijke gevoel is punt één. Geeft de DJ de juiste antwoorden? Komt hij vriendelijk over in het voorgesprek? Maakt de deejay of het verhuurbedrijf een prettige indruk? Kijk daarnaast ook naar zijn reviews op de website; zijn deze in grote lijnen positief?

Punt twee is bij een paar allround deejays en of drive-in shows de mogelijkheden en prijzen vergelijken. Jij zoekt een goede en complete service voor een redelijk bedrag? Let dan bij het drive-in show huren ook op het aantal draaiuren, de beschikbare verlichting, de aankleding en het maximale aantal feestgangers.

Een offerte aanvragen kan ook veel duidelijkheid verschaffen en is bij goede bedrijven altijd zonder verplichtingen.

Verschil allround DJ en een drive-in show

Wanneer je op zoek gaat naar een allround DJ dan kun je deze persoon zonder een licht- en geluidsset boeken. Organiseer je het feest op een officiële feestlocatie dat is het mogelijk dat er al een licht en geluid aanwezig is. In dat geval kun je volstaan met het inhuren van alleen een DJ. Wanneer de locatie niet is voorzien van apparatuur, dan is het noodzakelijk om ook een licht- en geluidsset via de deejay bij te boeken. De combinatie van licht, geluid en een deejay noemen ze een drive in show.

DJ show met namen op verlichte zuilen

 

Wat kost een allround DJ of drive-in show?

Wat je misschien wel is opgevallen is dat de inhuurprijzen van een DJ en of een drive-in show nogal uiteen lopen Net als in de andere branches kan het aanbod qua kwaliteit van elkaar verschillen, waardoor de ene partij veel goedkoper is dan de andere. Ook ervaring van de DJ en de kwaliteit van de apparatuur bepalen de inhuurprijs. Voor een ervaren allround DJ ben je gemiddeld 250 tot 300 euro per avond verschuldigd. Wil je een complete drive-in show boeken dan dien je rekening te houden met een gage van 450 tot 550 euro. Je bent verzekert van een betrouwbare installatie en een top deejay.

Duidelijke (prijs)afspraken

Je hebt de perfecte allround DJ gevonden en nu is het erg belangrijk om heldere afspraken te maken over de onderstaande feestdetails:

 • Speelduur (meestal 4 á 5 uur)
 • Tijdstip van opbouwen
 • Transportkosten
 • Inhuurprijs van de deejay / drive-in show
 • De naam en telefoonnummer van de DJ
 • De kosten voor een extra speeluur

Maak van tevoren duidelijke afspraken over bovenstaande punten. Vaak wordt er gewerkt met een all-inclusive prijs waarbij je van tevoren een vast bedrag afspreekt voor alles. TIP! Houd rekening met eventuele stukjes en speeches tijdens het feest.

De inhuur van een DJ is niet de enige partij waar je afspraken mee moet maken. Als je het feest op een externe locatie geeft, zorg dan dat je afspraken maakt over de volgende punten:

 • De plaats waar de drive-in komt te staan
 • Hoelang van te voren kan er worden opgebouwd
 • Eventueel limiet voor het geluidsniveau

Alle bovengenoemde punten dienen worden vastgelegd in een boekingsformulier. Zowel het deejay verhuurbedrijf als de klant dienen dit formulier te ondertekenen, zodat er achteraf geen vervelende conflicten kunnen ontstaan.

Het ultieme feest

Tijdens besloten feesten is de allround DJ een graag geziene gast. De gasten komen door de aanwezigheid van goede muziek al snel in de juiste mood. De bedoeling van de DJ is alle leeftijdsgroepen een geweldige avond te bezorgen. Zijn muziekkeuze is afgestemd op leeftijd en hits die mensen in beweging krijgen. De muziek wordt perfect in elkaar gemixt en indien nodig gebruikt de DJ de microfoon voor een vleugje entertainment  Ondersteund door een goede geluidsset en een sfeervolle lichtshow ontstaat er een echte “party to remember

 

DJ Gerard

Enjoy the party

Tot slot willen we je het volgende nog mee geven. “Geniet van je eigen feest” De voorbereiding vraagt veel tijd en energie. En soms zie je misschien die bekende bomen………niet meer. Maar wanneer alles is geregeld laat het dan los. And enjoy the party! Want voor je er erg in hebt is het alweer voorbij.

Entertainment

Uiteraard is de aanwezigheid van de booming danshits het belangrijkste om het feest naar hoger niveau te tillen. Maar voor de juiste afwisseling zorgt de allround DJ ook voor korte entertainment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dance battle between the sexes of gezamenlijk de overbekende dance moves op de macarena of de gangnam style uitoefenen. Dit soort entertainment tijdens een feest zorgt gegarandeerd voor het meer sfeer en saamhorigheid.

Meer weten over onze mogelijkheden?

Allround DJ boeken? Wij hopen met bovenstaande informatie je wat meer duidelijkheid te hebben gegeven. Hebben we eventueel je interesse gewekt? Of ben je nieuwsgierig naar onze mogelijkheden voor een swingend feest? Wees zo vrij om een offerte aan te vragen of vraag gerust om meer informatie. DJ’s 4 PARTY verzorgt al meer dan tien jaar de muziek om alle denkbare feesten. Ook voor een swingend allround feest zijn wij zeker te porren.

Ja! Ik ben nieuwsgierig naar jullie mogelijkheden. Stuur mij meer informatie >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.