DJ's 4 PartyDrive-in dj boeken- Alle tips & tricks

Bedrijfsfeest met een verlichte dansvloer

Binnenkort een feest organiseren? Overweeg je een drive-in dj te boeken? Lees onze interessante tips en informatie voordat je tot actie overgaat.

Bij een drive-in show ofwel roadshow huur je de dj, het geluid en het licht in één. Dat is dus handig als je wel een locatie hebt maar geen goede dj of geluidsinstallatie. Mobiele disco’s of drive-in shows bestaan al vrij lang. De populariteit van drive-in shows is begonnen in de tijd van landelijke hitparades zoals Toppop en de Nederlandse Top 40. Wil je weten wat een goede drive in show kan bijdragen aan jouw feest, bruiloft of bedrijfsavond? Denk je erover om een te gek drive-in show verjaardagsfeest te geven? Let’s do some real talk about the drive-in dj!

Waarom evenementen een drive-in dj huren

drive-in sublimeIeder weekeinde trekken de drive-in shows het land in. Vooral zomers vindt je bij praktisch ieder druk evenement wel een drive-in dj. Misschien heb jij je wel eens afgevraagd wat daarvoor de reden is en waarom professionele evenement organisaties meestal een drive-in show huren? Het uitgangspunt is natuurlijk commercieel maar bovendien ook zeer bezoekersvriendelijk. De drive-in discjokey houdt met zijn licht en geluidsset namelijk de boel gaande en de feeststemming helemaal op het juiste level. Als organisator heb je verder geen omkijken naar de muziek want de DJ komt compleet met een goede sound en lichtshow. Vandaar dat grote events maar zeker ook kleinere festivals de drive-in show zien als vast basiselement in hun line-up.

Mensen blijven altijd alert en vrolijk als de muziek goed is. Een dansje, een babbeltje hier en daar, plus een mooie verlichte DJ booth als blikvanger: iedereen weet dat er actie is! Non stop hits, afgestemd op de leeftijd van de bezoekers en perfect aan elkaar gemixt. Complete 3,5 minuten nummers maar ook veel afwisseling met vaak korte stukjes hits, live samengevoegd als spetterde medley. Afgemaakt met speciale geluid en licht effecten blijft de sfeer top en de stemming er helemaal in! Het leuke van een drive-in show huren is dat het helemaal is afgestemd op het publiek. Geen house muziek bij de oude garde en geen soulmuziek bij de jeugd van tegenwoordig: alle gedraaide nummers en genres zijn afgestemd op de aanwezige crowd!

Overleg, opstelling apparatuur en soundcheck vooraf

Ook voor besloten party’s en privé feesten is de drive-in dj veelgevraagd. Het doel van de organisatie, de bijzondere gelegenheid of speciale gebeurtenis wordt helemaal meegenomen in de drive-in show. De manier van mixen, de muziek zelf maar ook het geluid en de lichtshow zijn maatwerk. Vakkennis en de nodige ervaring zijn eerste vereisten voor succes. Meestal zijn de DJ’s volledig geïnstrueerd. Bij een drive-in show huren is een bespreking vooraf van groot belang en hoort er met professionele dj verhuur en boekingsbedrijven standaard bij.
Voorafgaand aan ieder geslaagd drive-in show verjaardagsfeest of drive-in show bedrijfsfeest wordt bovendien het aantal te verwachte bezoekers ingeschat. Ook vindt vooraf een bezoek aan de locatie plaats. Dit om er zeker van te zijn dan de apparatuur voldoet aan de grootte maar ook aan de vorm van de zaal en het aantal bezoekers. Tijdens en na het opstellen wordt de apparatuur bovendien uitgebreid getest. Hierbij gaat het niet alleen om het volume maar ook om de zuiverheid en de mogelijke weerkaatsing van het geluid. Alle aanwezigen kunnen op die manier dan ook een optimale en zuivere sound verwachten. Ruim voor aanvang van het drive-in show verjaardagsfeest is de DJ met zijn apparatuur dus helemaal set en ready to start!

Wat kost een drive-in show bedrijfsfeest?

Drive-in show BasicVoor een drive-in show bedrijfsfeest of drive-in show bruiloft leg je, afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren toch snel minimaal een paar honderd euro neer. Dat an sich is geen probleem mits je maar krijgt waar je voor betaald: perfecte muziek, goede sound, mooie belichting en een succesvol en volledig geslaagd feest. Een feest waar alle bezoekers van genieten. De party waar iedereen danst en los gaat. Zo’n feest waar nog jaren over gesproken word. Is dat wat jij zoekt? Let dan nu op want hieronder krijg je de belangrijkste tips bij het uitzoeken van jouw Party Expert.

De prijzen voor een drive in show variëren sterk. Zo betaal je bijvoorbeeld bij een groot boekingskantoor al snel een paar duizend euro. Veel van die gage zit hem in de aankleding en de belichting. Extravagante decors, knipperbollen en lichttorens veelal aangevuld met dansers en danseressen. Het andere uiterste is weer de hobby DJ. Voor ‘een paar tientjes’ wil een zich dj noemende heer of dame best muziek draaien op jouw feestje. Meestal via via is er een heel groot aanbod van dergelijke amateurs… De keuze is natuurlijk geheel aan jou.

Waar moet je op letten bij je keuze voor een drive-in show

Professionele en vooral gespecialiseerde dj boekingskantoren zitten qua prijsstelling in het midden, maar lopen voorop qua mogelijkheden, keuzes en vooral kwaliteit. Deze bedrijven zijn ingesteld op de wensen van hun klanten. Meestal hebben ze daarom keuze uit verschillende arrangementen en ook meerdere professionele dj’s in hun bestanden. Bovendien kun je rekenen op gegarandeerde performance. Dat wil dus zeggen dat jouw party altijd doorgaat, een dj heeft altijd een back-up zodat jouw feest zonder hapering verloopt; The show must go on! Een grote happening zoals een drive-in show bruiloft doe je natuurlijk niet twee keer, die moet gelijk top zijn!

Bepaal je keuze

Hdrive-in dj met verlichte dansvloeroe vindt je nu de beste drive-in show voor jouw feest? Luisteren naar je gevoel is punt één. Worden jouw vragen snel en vriendelijk beantwoord? Maakt het dj verhuur bedrijf een prettige indruk? Zijn ze oprecht geïnteresseerd in jouw wensen als klant? Jij moet vertrouwen kunnen hebben in het bedrijf dat jouw feest over de top gaat tillen! Bij een paar drive-in show aanbieders mogelijkheden en prijzen (online) vergelijken is punt twee. Jij zoekt een goede en complete service voor een redelijk bedrag? Let dan bij het drive-in show huren ook op het aantal draaiuren, de beschikbare verlichting, de aankleding en het maximale aantal feestgangers. Alleen zo kun je een vrij accurate prijs- en aanbodvergelijking maken. Gemakkelijk is ook trouwens, om reviews te lezen. Natuurlijk zijn de meeste recensies positief maar in ieder geval hebben de sites waar reviews bijstaan wel de nodige ervaring. Een offerte aanvragen kan ook veel duidelijkheid verschaffen en is bij goede bedrijven altijd zonder verplichtingen. Bij een drive-in show diskjockey tellen vakkennis en ervaring mee, net zoals als muziek en mensenkennis. Succes bij het huren van jouw drive-in show en heel veel plezier op jullie feest!

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? Heb je nog vragen? Schroom je niet, wees geen vreemde voor ons. Neem via dit formulier contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.