DJ's 4 Party

Wat is een muziekbingo? – Speel een toffe muziekbingo

disco bingo

Tijdens een muziekbingo krijgen alle deelnemers een muziekbingo kaart. Hierop staan titels van bekende artiesten en groepen. De dj / quizmaster draait in willekeurige volgorde de nummers vanuit de muziekbingo afspeellijst. Zodra een deelnemer de titel van een lied op zijn muziek bingokaart heeft staan dan wordt deze afgevinkt. Net zolang totdat zijn bingokaart vol is. De titels worden in een perfecte mix gedraaid. Ieder nummer wordt maximaal een minuut afgespeeld. Zo blijven alle deelnemers gemotiveerd.

De populariteit van een muziek bingo stijgt

Sinds het corona virus is de populariteit van een muziek bingo enorm gestegen. Dat is niet zo verwonderlijk want de traditionele dansfeesten zijn in deze periode niet zo populair. Want samen dansen en feesten op de dansvloer zien mensen door de corona niet zo zitten. Hoe is dansen mogelijk in de anderhalve meter samenleving? Tijdens een muziek bingo kunnen de deelnemers op hun stoel blijven zitten, maar er is toch sprake van een gezellig teamuitje of vriendenfeestje.

Muziekbingo met een thema

Is een muziek bingo geschikt voor alle leeftijden? Ja!! Omdat meerdere muzikale thema’s mogelijk zijn kan een muziekbingo op maat worden samengesteld. De onderstaande muzikale thema’s zijn mogelijk:

 • tropical summer hits
 • filmhits
 • goed foute hits
 • back to the 70’s & 80’s
 • back to the 90’s & 00’s
 • hollandse party hits
 • goud van oud back to the 50’s en 60’s

Disco Bingo

Waar kan een muziekbingo worden gespeeld?

De disco bingo kan overal worden georganiseerd. Bijvoorbeeld in het bedrijfsrestaurant, in een gezellig café of buiten in de achtertuin. Wel even de buren informeren. Maar een muziek bingo in de huiskamer is ook een optie. De dj / quizmaster neemt een kleine set mee, dus zoveel ruimte heeft hij niet nodig. Want neemt hij mee:

 • dj meubel
 • afspeelapparatuur
 • geluidsset
 • eventueel disco verlichting
 • en uiteraard de muziekbingo kaarten

Muziek bingo online spelen

Naast een muziekbingo op locatie is het vandaag de dag ook mogelijk om een muziek bingo online te organiseren. Hoe gaat dit in z’n werk? De DJ / quizmaster komt niet op locatie maar zal via youtube, zoom of facebook de disco bingo presenteren. De organisatie van de muziekbingo ontvangt vooraf via de digitale snelweg de muziekbingo kaarten. Deze worden verdeeld onder de deelnemers. Via een groot scherm kunnen alle deelnemers de quizmaster zien en de titels beluisteren. De nummers komen in een sneltreinvaart voorbij. Dus wel bij de les blijven!  Het is zelfs mogelijk om als deelnemer de muziekbingo thuis via een online verbinding te volgen. Het nadeel hiervan is dat de gezelligheid ver te zoeken is.

Waarom zou ik een muziekbingo online organiseren?

Wanneer je besluit om een muziek bingo online te organiseren dat is het grootste voordeel de inhuurprijs. Deze ligt vaak lager dan wanneer een quizmaster met apparatuur op locatie komt. Ook wanneer het niet mogelijk is met collega’s of vrienden samen op één locatie te komen dan is een muziekbingo online een serieuze optie. Stel dat de muziekbingo via youtube wordt uitgezonden dan ontvang je een unieke link van de quizmaster. Via deze link kan de disco bingo via youtube online worden gevolgd. Via een tweede lijn heeft de quizmaster gedurende de muziekbingo contact met iemand organisatie. Zodat hij weet wanneer een bingo is gevallen.

Disco bingo

Prijzen voor de winnaars

Net zoals bij de traditionele bingo is het leuk om voor de winnaars prijzen beschikbaar te stellen. Dit hoeven geen dure prijzen te zijn, maar leuke attente prijsjes is ook prima. Stel prijzen beschikbaar voor een vol rijtje, bijvoorbeeld van links naar rechts. Maar ook een prijs voor bingo op de volle kaart.

Interesse gewekt?

Lijkt je het leuk om een muziekbingo (online) te organiseren? Vind je de muziekbingo / popquiz een leuk idee? of wil je gewoon meer informatie ontvangen. Vraag dan gerust een offerte aan via onderstaande knop. Ook kun je via de onderstaande knop meer informatie over de disco bingo lezen. We komen graag in contact met je.

MEER INFORMATIE                                                      OFFERTE MUZIEKBINGO

 

Link: https://www.youtube.com/watch?v=_r6VTwR_Yi4