DJ's 4 PartyVrouwelijke DJ

Verjaardagsfeest met een dj

In de drive-in show wereld zijn er net zoals op de radio meer mannen dan vrouwen werkzaam. Toch is de vraag naar een vrouwelijke dj groeiende. Want het geeft je feest een bijzonder tintje.

Bij de radio

In de radio wereld zijn de vrouwelijke dj’s ook in de minderheid, Bij Radio 2 maken ze het nog bonter want de meeste vrouwelijke dj’s werken daar in de nachteijke uren. Marisa Heutink, Simone Walraven en Yora Rienstra zijn alleen ’s nachts te horen. Alleen Annemieke Schollaard is in de dagprogrammering te beluisteren.

Hoe komt dat?

Ik denk dat dit idee hardnekkig door mannelijke dj’s wordt geroepen. Want alle mannelijke dj’s zijn als hobby dj’s op hun zolderkamer begonnen. Het is immers een passie voor muziek hebben die al op jonge leeftijd is begonnen. Zonder een echte mannelijke stem je favoriet dj nadoen. Echte radionerds die een veel te grote hoofdtelefoons droegen. Jongens die niet populair waren bij de meisje op disco feestjes. En daarom maar bij de radio aan de slag gingen.

In drive in show wereld is het niet anders. Eigenlijk hetzeldde verhaal. Ook hier begonnen jongens hobby-bop-apparatuur aan hun dj carriere.

Wat wordt er beweerd…

Wat zeggen mensen: DJ zijn is een technisch beroep met feeling voor muziek. Kom op zeg, natuurlijk vraagt het even tijd om het technische gedeelte gedeelte onder de knie te krijgen. Maar na  een paar uue oefenen kunnen ook de vrouwen gemakkelijk dit vak uitoefenen. Een mengtafel heeft veel schuiven maar ook vrouwelijke dj’s kunnen hiermee overweg, is mijn ervaring.

Privé en zakelijk gescheiden houden…

Mijn ervaring is echter wel dat vrouwelijke dj’s eerder geneigd zijn om privé gelegenheden erbij te betrekken. Of eerder geneigd zijn om een privé ervaring tijdens de avond met de gasten te delen. Vrouwen zijn nou eenmal echte kletsers, maar ook dat valt te trainen binnen een opleiding tot vrouwelijke dj.

Acnévrije puberteit

Er zijn echt niet te weinig vrouwen in de drive in show wereld actief omdat zij een gelukkige, acnévrije puberteit hebben gehad. En ook niet omdat zij op schoolfeesten wél altijd stonden te zoenen. Vrouwelijke DJ’s hebben meer inlevingsvermogen, kunnen zich beter plaatsen in de muzikale beleving van het publiek. Mannelijke DJ’s zijn eerder geneigd om hun eigen muzieksmaak te laten horen.

Wanneer je een bijzonder feest wilt organiseren dan is een vrouwelijke dj achter booth een echte ‘eye’ catcher. Het publiek zal hier zeer positief op reageren. Ook zijn vrouwelijke ontzettend populair tijdens een ladys night of een bedrijfsfeest.

Twee vrouwelijke dj’s…..

Bij DJ’s 4 Party zijn twee vrouwelijke dj’s actief. Romaissa is te boeken voor diverse allround feesten en Sonja alleen in combinatie met DJ Gerard op de meest uiteenlopende feesten. Bovendien zijn beide dames ook te boeken als DJ en Partyfotograaf in één. Beide hebben ook ervaring met de digitale lens.Wil je een vrouwelijke DJ boeken? Voor een swingend en spetterend feest? Zoek niet verder de meest ervaren dj’s boek je nu eenvoudig online via DJ’s 4 Party.

Wil je een vrouwelijke DJ boeken voor een swingend en spetterend feest? Zoek niet verder de meest ervaren dj’s boek je nu eenvoudig online via DJ’s 4 Party.

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor jouw feest? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uren ontvang een offerte op maat.