logo popkwis

Popquiz voor collega's, vrienden of collega's organiseren?

"Test de muzikale kennis van alle aanwezigen"


Wat is een popquiz

Je wilt een popquiz geven? Wat is een popquiz nou precies? Een popquiz is iets anders dan een pupquiz. Tijdens onze popquiz komen veel muziekfragmenten voorbij, spelen we een foto ronde en de superleuke google translate ronde.


Speel de ultieme muziek test met collega's, vrienden of familie. Natuurlijk is muziekkennis een pré maar geen voorwaarde om de popquiz te spelen. Plezier, gezelligheid en samen zijn staan hoog op het verlanglijstje van iedereen.


Corona proof feesten

Het Corona virus zorgt ervoor dat ons sociale leven even op een laag pitje staat. Logisch, maar wel lastig. Mis jij je vrienden, familieleden en collega's en blijf je graag op een leuke en veilige manier met ze in contact? Ben je in deze periode jarig of had je een ander feest gepland dat nu niet door kan gaan? Of wil je gewoon wat leuks doen met je collega's, vrienden of familie? Dan is de Pop Quiz Online wat voor jou!


Waarom onze popquiz boeken?

Een pop quizs boeken is populair, op het internet is het aanbod emorm. De pop quiz van DJ's 4 Party is uitdagend, snel en super spannend. Alle aanwezigen worden bij het event betrokken. Iedere ronde duurt maximaal 20 minuten zodat de aandacht maximaal wordt vastgehouden. De popquiz is een avondvullend event voor mensen die van muziek houden en graag hun kennis willen testen. De pop quiz kan worden gespeeld met collega's, familie en of vrienden, zowel online als op locatie.

Hoe ziet een avondje popkwissen eruit?

De quiz bestaat uit vijf verschillende ronden van maximaal 20 minuten. De quizmaster laat muziek fragmenten horen maar ook een algemene vragen ronde is een  onderdeel van onze befaamde quiz. Iedere ronde heeft een tijdsduur van ongeveer 20 minuten.


In teamverband

De aanwezigen worden opgedeeld in teams van maximaal 10 teams. Ieder team wijst een team captain aan, deze is de woordvoerder van het betreffende team. Wanneer een team een antwoord weet maakt hij gebruik van het drukknopsysteem. De pop kwis kan vanaf 20 personen tot 75 personen worden gespeeld.

dit is een foto van popkwis met publiek
dit is een foto van popkwis met publiek
dit is een foto van popkwis met publiek
dit is een foto van popkwis met publiek

Dit zijn de vijf ronden:

1
“Raad de artiest en de titel”

De quizmaster laat muzikale fragmenten horen uit 5 decennia popmuziek. De fragmenten duren maximaal 15 seconden. Wanneer een team de titel en of de uitvoerende artiest weet dan drukt het team op de knop.

2
Snipper hit ronde “Titel & artiest raden”

Ronde 2 is eigenlijk hetzelfde als ronde 1. Alleen in deze ronde duren de muziekfragment geen 15 maar maximaal 1 seconde. De snipper hit ronde vraagt om uiterste concentratie en om vervolgens heel snel op de knop te drukken. Het team dat het snelst heeft gedrukt mag het antwoord geven. Is het antwoord fout dan kunnen de andere teams nog een poging wagen

3
Toontje hoger / toontje lager "Zet een nummer op de afspeel snelheid”

Zet het muzikale fragment dat je hoort in 30 seconde op de juiste snelheid. Door hoger of lager te roepen zal de presentator ingaan op dit verzoek en zet net nummer op het gewenste niveau. Gedurende deze ronde maken we geen ronde van het drukknop systeem. Ieder team krijgt fragmenten toegewezen. De moeilijkheidsgraad wordt steeds hoger naar mate deze ronde loopt.

4
"Google translate ronde"

In de vierde ronde laten we geen muziek horen. Wel dient ieder team zo snel mogelijk te drukken, wanneer zij het antwoord weten. Van 20 bekende engelsstalige nummers hebben wij de tekst door de google translator laten gaan. Vaak zijn de teksten komisch, hakkelend en heel 'plat' vertaald door google. Daarom is deze ronde heel komisch en leuk om te doen. Mocht een team het antwoord weten dan is het een kwestie van zo snel mogelijk drukken.

5
"Zing mee en maak af"

In de vijfde ronde draait de muziek presentator een bekende meezinger. Zodra het nummer wordt stopgezet dient het team dat het snelst heeft gedrukt minimaal 2 zinnen voluit mee te zingen.  

En dan nu de prijsuitreiking

Voor het winnende team hebben wij een echte muzikale prijs in petto. Ons advies is om de mobiele telefoons gereed te houden, want deze prijs zorgt voor hilarische beelden. Daarnaast kan de organisatie van deze spannende popquiz ook nog één of meerdere prijzen beschikbaar stellen.


De after party kan beginnen

De rondes zijn gespeeld, de punten van ieder team worden berekend. Het is tijd voor de after party. De muziek is swingend, dansbaar en heeft een hoog feest gehalte. Stilstaan is onmogelijk, zeker wanneer de dj de beste nummers in een vlotte muziek mix laat horen. Natuurlijk is een bepaald thema bespreekbaar en zijn verzoekjes van de gasten welkom.


Wat kost een pop quiz?

POPQUIZ OnLINE

€ 7,50 p.p.

- ervaren quizmaster

- live verbinding via zoom, youtube, facebook etc.

- vijf popquiz ronden

- tijdsduur: 2,5 uur

- minimaal 30 personen

$

POPQUIZ MET PARTY

€ 15,00 p.p.

- ervaren quizmaster

-geluid, lichtshow, dj booth

- twee popquiz ronden

- na afloop party met DJ

tijdsduur: 4 uur

- minimaal 30 personen

$

299.99

De pop kwis kort samengevat:

 • Avondvullend event of als onderdeel van een bestaand feest
 • Muzikale kwis online of op locatie
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Het niveau van de vragen is niet al te moeilijk
 • Geschikt voor gezelschappen vanaf 25 tot 75 personen
 • Popquiz op maat is mogelijk
 • Inclusief geluidsset, lichtshow en een muziek presentator
 • Inclusief een wedstrijdelement
 • Mobiele telefoons mogen niet gebruikt worden
 • Door gebruik te maken van het drukknop systeem, geen discussies mogelijk
 • De winnende teams worden beloond met een ludieke prijs
 • Na de popquiz is een after party mogelijk
ADRES GEGEVENS


DJ's 4 Party

Koning Lodewijklaan 570

7314 GV  Apeldoorn

Tel: 06 415 19 557

Email: info@djs4party.info

KvK  54546451