DJ's 4 PartyDrive in show huren? – Lees ons 7 stappenplan

Drive in show huren? – Lees ons 7 stappenplan

Een drive in show huren voor een  feest? Niet zo één met wat slingers en kratten bier op de locatie, maar een écht swingend feest. Heb je weinig tijd om iets te organiseren? Geen probleem! Een drive in show huren voor een feest vergt niet zoveel tijd van je en is voor iedereen toch leuk om mee te maken.

Inhoudsopgave

 1. Kies een themafeest
 2. Een geschikte locatie
 3. Sfeervolle aankleding
 4. Heerlijk eten
 5. De uitnodiging
 6. Maximum aantal gasten
 7. Swingend feest met een DJ
 8. Fout feest organiseren
 9. Jaren 80 feest geven
 10. Thema disco
 11. Ibiza party

Stap 1: Kies een themafeest

Je kent ze wel: van die degelijke feesten die altijd weer hetzelfde zijn. Een aantal ballonnen, wat slingers een tafel met verschillende drankjes en dat was het wel. Omdat het bijna verplicht is ga je er naar toe en daarnaast wil je je collega’s of vrienden ook niet in de steek laten. Dit kan natuurlijk ook anders. Ga voor een themafeest met alles erop en eraan. Kies bijvoorbeeld voor een:

 • eightees party, waar iedereen zich uitbundig kan verkleden
 • tropical summer party, inclusief tropische drankjes en palmbomen
 • goed fout party met foute hits uit het verleden

Een drive in show huren voor een feest met een dresscode is leuk en indrukwekkend maar stel dit niet verplicht. Sommigen van je gasten voelen zich ongemakkelijk in een feest outfit.

Link video themafeest: https://www.youtube.com/watch?v=UTIf7VJykd0

Dresscode tijdens een feest

Stap 2: Een geschikte locatie

Kies een geschikte feestlocatie. Het uitzoeken van geschikte feestlocatie kost misschien de meeste tijd, maar is wel belangrijk. Vraag ook binnen de familie, vrienden of collega’s of zij nog een locatie kunnen aanbevelen. Misschien kan iemand je verder helpen.

Waar moet je opletten bij het uit zoeken van een locatie:

 • Stel dat je 70 personen uitnodigt dan is een locatie capaciteit van 200 man af te raden. Zo ontstaat er nooit een goede sfeer en ontstaat er een “feest” binnen een feest. Je zou de locatie kunnen verzoeken om schermen halverwege de zaal te laten plaatsen. Of voor een kleinere locatie gaan.
 • De plaats is ook belangrijk, kies feestlocatie in dezelfde regio waar de meesten gasten woonachtig zijn. Uitzonderingen daargelaten.
 • Er dient op de locatie wel de gelegenheid te zijn om de zaal aan te kleden in jouw gekozen thema. De meesten locaties hebben hier geen moeite mee, maar informeer er wel tijdig na.
 • Mocht je een feestje geven in het zomerseizoen, maakt vooraf voor jezelf duidelijk wat je voorkeur heeft. Wil je een feest buiten en binnen? Of juist alleen buiten?

Retro party Grollo

Stap 3: Sfeervolle aankleding

Wanneer je een drive in show wilt huren dan wordt een sfeervolle locatie pas een geschikte locatie wanneer deze is voorzien met een feestelijke aankleding. Heb je gekozen voor een themafeest dan zoek je een aankleding die hierop aansluit. Feestelijke aankleding maken je (thema)feest.

We geven je een aantal voorbeelden

 • Een originele entree. Maak een boog van ballonnen en plaats een bordje met een leuke tekst waarop je gasten welkom worden geheten.
 • Schrijf leuke teksten op bordjes en plaats deze langs de oprijlaan richt de locatie of doe dit op de parkeerplaats van de feestlocatie.
 • Leuke fel gekleurde slingers. Iedereen kent die plastic vlaggetjes nu wel. Surprise je gasten met leuke katoenen slingers of ga op zoek naar andere variaties. Een zoektocht op het internet leveren vaak originele ideeën op.
 • Plaats mooie (kleine) boeketten bloemen op de sta tafels of zet twee grote vaassen bloemen bij de entree.
 • De juiste Sfeerverlichting. Hang opvallende  lampionnen op met led lichtjes. Of een lange slinger met kleine LED lampjes langs de wanden van de locatie.

Stap 4: Heerlijk eten

Mocht je een feestje geven dat aan het eind van de middag begint dan verwachten de gasten wel een lekkere maaltijd, die hoeft niet uitgebreid te zijn maar wel gevarieerd. Vraag een cateraar om met je mee te denken, zij komen vaak met overheerlijke ideeën. Mocht je feest halverwege de avond beginnen dan volstaat een paar schalen met borrelhapjes ook. Je hoeft het dan niet te uitgebreid te doen. Wat ook helemaal hip is, is het inhuren van de zogenaamde foodtrucks, houd er wel rekening mee dat de gasten dan wel naar buiten moeten om hun gerecht op te halen.

Disco feest on Schoonoord

Stap 5: De uitnodiging

Zorg ervoor dat je je beste vrienden het eerst uitnodigt voordat je aan kennissen denkt. Als je een groot feest geeft, overweeg dan een persoon extra toe te voegen aan de uitnodiging, wat betekent dat je gasten de mogelijkheid hebben om een vriend mee te brengen die je misschien niet kent. Dit kan een beetje riskant zijn, omdat je niet kunt zeggen wie met wie kan opschieten, maar het is ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Als je familie hebt op je feest, hou het dan bij je beste vrienden. Hetzelfde geldt voor een bedrijfsfeest; worden partners wel of niet uitgenodigd? Tijdens een teambuildingsuitje lijkt ons dat niet handig.

Stap 6: Maximum aantal gasten

Kies een maximum aantal voor je gastenlijst. Als je feestbezoek een beetje klein is, hoef je je daar geen zorgen over te maken. maar als je een vrij groot aantal mensen kent, bijvoorbeeld dertig of meer, of je hebt besloten om met de een-persoon-extra optie te gaan, vraag een paar van je beste vrienden om je te helpen het feest in de hand te houden. Hoe groter je feest, hoe meer hulp je nodig hebt, vooral als je degene bent die voor al het eten, drinken en entertainment moet zorgen.

DJ Sonja

Stap 7: Swingende muziek met een drive in DJ!

Een feest geven zonder muziek is als een mercedes zonder ster. Natuurlijk zullen de gasten gedurende de eerste negentig minuten behoefte hebben aan socializen. Maar er komt gegarandeerd een moment dat er gedanst en gefeest moet worden. Je zou voor een voorgeprogrammeerde sportify lijst kunnen kiezen met twee huis tuin en keuken boxen. Maar grote kans dat de gasten hier niet op reageren. Maar wil je goed uitpakken dan is het zeker aan te raden om voor een DJ te gaan. Want hij of zij weet als geen ander wat de muzikale wensen onder de gasten zijn en kan daar veel beter op inspelen dan sportify.

Drive in show huren voor een feest

Hieronder geven we een aantal leuke themafeesten: 

Fout feest organiseren

Er is bijna niks leuker dan een fout feestje geven, want daar mag alles en niets is te gek! Je hoeft je geen zorgen te maken over je kostuum, want geen enkel kostuum is verkeerd. Op zo’n feest kun je lekker felle kleding dragen, in allerlei combinaties van knalgroen, flitsend rood tot pimpelpaars, allemaal foute kleuren. Het is juist goed wanneer het niet bij elkaar past. En dan kan een foute bril natuurlijk niet ontbreken. Evenmin foute accessoires, zoals kettingen van nep goud en lichtgevende armbandjes. Natuurlijk mogen de foute hits uit de jaren 80 en jaren 90 niet ontbreken. Zoals de Dolly Dots, Doe Maar, Spice Girs, Dune of the Backstreet Boys. Een dance battle between the sexes of een verkiezing meest foute gekleede man en vrouw mogen zeker niet ontbreken!

Jaren 80 feestje geven

Heb je zin om terug te keren naar een tijd dat alles helemaalcool was? Met deze ideeën vooreen jaren 80 feest kun je stijlvol feesten met schoudervullingen, stalen horloges, een enkele zilveren glitterhandschoen en bijbehorende zonnebril. De muziek, de films, de tv-shows, zelfs het speelgoed maakte het een tijd om te onthouden, dus waarom zou je het niet allemaal herbeleven met een feest uit de jaren 80?Felle neon kleuren zijn een must, schoudervullingen, off-the-shoulder sweatshirts, brede riemen en crèmekleurige pakken met half geschoren gezichten zoals op Miami Vice! Als we aan de jaren 80 denken, denken we aan food van grote restaurantketens. Hier zijn een paar voedingsmiddelen en dranken die populair waren in de jaren 80 en waar je gasten dol op zullen zijn: Cola Coca-Cola en Pepsi Rolling Rock Wijn in een doos of wijnkoelers. Bij een jaren 80 feest draaide het allemaal om muziek en je zult het zeker de hele avond en nacht lang willen spelen. Trek je oude albums tevoorschijn en draai de deuntjes van Hall and Oates, The Police, Wham en Phil Collins.

Feestje geven met een DJ

Themafeest disco

De jaren 70 draaiden allemaal om disco! Wanneer je een themafeest disco organiseert, dan maak je een reis in de tijd. Er zijn tal van manieren om plezier te hebben met enkele van de meer memorabele rages uit de jaren 70. Een goed deel van het plezier is om je tijdens de disco party te verkleden in al die funky 70-kleding en trends, zoals afro’s, vrijetijdspakken, bellbottoms, platformschoenen, wide-collared shirts, felle sjaals, funky patronen ….
Vergeet de muziek niet: Donna Summers, The Bee Gees, KC and the sunshine band, The Jacksons en Barry White zijn enkele van de artiesten wiens muziek op de disco party absoluut niet mag ontbreken!

Ibiza party

Echt liefhebbers van het vakantie eillanf Ibiza weten precies wat de sfeer van een Ibiza party inhoud. Ijskoude coctails, lange stranden, palmbomen en de beste zomer hits. Zoals: Fedde Le Grand, Yves Larock, Axwel, Delerium, ida Corr en vele andere swingende Ibiza hits. Dit spetterende feest is geschikt voor alle leeftijdsgroepen en daarom zeer geschikt als bedrijfsfeest of themafeest.

Een drive in show huren voor een feest? Wellicht kunnen wij iets voor je betekenen. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor boeken van een (thema)feest. Binnen 24 uur ontvang je een reactie van ons.

 • Sarah de Leeuw

  Ik wil een feestje organiseren voor mijn dertigste verjaardag en ik ben nu aan het kijken naar een leuke feestlocatie. Stap 2 dus. Goed punt om een feestlocatie te kiezen die past bij het aantal mensen die je uitnodigt. Een grote lege ruimte zorgt voor een ongezellig feestje.

 • berrym

  In een grote zaal met te weinig gasten komt de sfeer er moeilijk in Sarah.

 • Marie de Jonge

  Bepaal inderdaad eerst een aantal zaken voordat je je gasten uit gaat nodigen. Zo is het natuurlijk jammer wanneer je een te grote of te kleine zaal huurt voor je gasten. Daarnaast moet je het aantal gasten die je uitnodigt ook doorgeven aan je cateraar. https://horecaverhuur.nl/huren-tafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.